חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

צדקה פהים פהמי נ' כתר השומרון בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום נתניה
7206-05
25.10.2010
בפני :
ד"ר איריס רבינוביץ ברון

- נגד -
:
צדקה פהים פהמי ע"י ב"כ עו"ד פאדיה יחיא יונס
:
1. כתר השומרון בע"מ
2. כלל חברה לביטוח בע"מ-ת"א

פסק-דין

פסק דין

מבוא

1.התובע, מר צדקה פהים פהמי, הגיש תביעה כנגד כתר השומרון בע"מ (להלן: "הנתבעת 1") וכנגד כלל חברה לביטוח בע"מ (להלן: חברת כלל). הנתבעת 1 שלחה הודעה לצד שלישי כנגד חברת כלל.

טענות הצדדים

2. התובע טוען כי נגרמו לו נזקי גוף כתוצאה מתאונה שארעה תוך כדי עבודתו אצל הנתבעת 1 שעה שנפל מגג.

התובע טוען כי הנתבעת 1 אחראית כלפיו בנזיקין בגין רשלנות והפרת חובות חקוקות על ידה.

התובע טוען כי חברת כלל ביטחה את הנתבעת 1 בביטוח חבות מעבידים ולכן עליה לשלם לו את הנזקים שנגרמו לו בתאונה.

הנתבעת 1 טוענת כי לא התרשלה וכי התובע גרם לתאונה ברשלנותו המכריעה ולחלופין טוענת לענין גובה הנזק.

כן טוענת הנתבעת 1 כי על חברת כלל לשפותה ככל שתחויב כלפי התובע ולפיכך אף שלחה את ההודעה לצד שלישי כנגדה.

חברת כלל טוענת כי המקרה אינו מכוסה על ידי הפוליסה. זאת, מאחר וארע לפי הנטען מחוץ לשטח המפעל תוך כדי פירוק סככה וכאשר נערכה הפוליסה לא נמסר לה כי מתבצעות עבודות מסוג זה.

כן טענה לשיהוי בהגשת התביעה על ידי התובע כשש וחצי שנים לאחר התאונה וכי לא נמסרה לה הודעה בדבר האירוע על ידי הנתבעת 1. לחלופין, טענה לענין רשלנותו של התובע וגובה הנזק.

3. מטעם התובע הוגש תצהירו וכן חוות דעת של ד"ר עאוני יוסף.

מטעם הנתבעת 1 הוגש תצהירו של הבעלים והמנהל שלה מר יוסף אחמד קעדאן.

מטעם חברת כלל הוגש תצהירה של החתמת הגב' חנה רוטנברג והוגשה חוות דעת בתחום האורטופדי של פרופ' נרובאי.

בדיוני ההוכחות נחקרו המצהירים על תצהיריהם. בנוסף, זומן לעדות על ידי הנתבעת 1 סוכן הביטוח מר הארון כיתאנה. כמו כן, ניתנה בהמשך לחברת כלל רשות לזמן לעדות את מר יוסף סטרול סוקר שערך מטעמה דו"ח סוקר אצל הנתבעת 1 בזמנו.

הצדדים הסכימו כי נגרמה לתובע נכות רפואית בשיעור של 15% בגין התאונה.

הצדדים הגישו את סיכומיהם בכתב.

דיון והכרעה

שאלת האחריות של הנתבעת 1

4. כפי שעולה מעדותו של התובע ומעדותו של המצהיר מטעם הנתבעת 1, מר קעדאן, ביום 11.7.99 אסף מר קעדאן את התובע, שהינו תושב השטחים, מנקודה בה המתינו פועלים לעבודה. זו היתה הפעם הראשונה שהתובע עבד עבור הנתבעת 1 והיה זה יומו הראשון בעבודה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>